Svar fra første partileder – hvem blir neste?

I forbindelse med Stortingets behandling av Kvotemeldinga, har Kystopprøret sendt åpent brev til samtlige partiledere, med flere spørsmål. Les brevet her. I dag, mandag 27. april 2020, fikk vi første svar og fra partileder i SV, Audun Lysbakken. Tusen takk for hilsen og et godt svar.

Det andre svaret kom fra Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt. Les hans svar her.

Svaret fra partileder i SV, Audun Lysbakken

Hei!

Først vil jeg takke for sist, og gi dere en applaus for at dere står på for at havet og fisken fortsatt skal komme kystfolket til gode. Vi står side om side i denne kampen

Så til spørsmålene:

– Kan dere med hånda på hjertet si at det er rett tidspunkt å behandle kvotemeldinga nå̊?

Nei. Kvotemeldingen inneholder store endringer av hele norsk fiskeripolitikk. Den inneholder dessuten svært kontroversielle forslag, som har møtt massiv motbør fra både næringen selv og mange kystsamfunn. Å vedta ny fiskeripolitikk midt i en krise hvor et av tiltakene er isolering forhindrer en skikkelig demokratisk debatt. Dette er ikke tiden for å vedta kontroversiell ny politikk når vi står midt i de hardeste tiltakene for å håndtere koronakrisen.

– Hvorfor vil dere ikke vente til høsten? Er ikke riksrevisjonens vurderinger verdt å vektlegge?

Absolutt! Vi har hele tiden ment at ny kvotemelding ikke skal behandles før etter Riksrevisjonens rapport. De skal jo granske om dagens kvotesystem er i tråd med de overordnede prinsippene for fiskeripolitikken. Her ligger også stridens kjerne, og for oss er det svært betenkelig at høyresiden lenge brukte sitt knappe flertall til å presse gjennom behandling av kvotemeldingen før rapporten var presentert.

Stå på!

Beste hilsen
Audun Lysbakken

Kystopprøret Nordpol Kro
Som en av seks nasjonale partiledere, har Audun Lysbakken, reist til Vardø for å besøke Kystopprøret. Bildet er fra Nordpol Kro, hvor det ble arrangert folkemøte med fullt hus. Her sammen med nestleder Kirsti Bergstø, stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes og Kystopprørets Vegard Bangsund. 31. oktober 2018

Nå spør vi - Hvem blir neste partileder som svarer oss på våre spørsmål?

  • Kan dere med hånda på hjertet si at det er rett tidspunkt å behandle kvotemeldinga nå?
  • Hvorfor vil dere ikke vente til høsten? Er ikke riksrevisjonens vurderinger verdt å vektlegge?
Kystopprøret flagg
Vårt flagg vil vaie til seieren er i havn - kysten og Norges fremtid. Tegnet av HegeStrek. Kystopprørets symbol er gitt i gave til vår felles kamp, av kunstneren Pøbel.
Del på sosiale medier