Svar fra andre partileder – hvem blir neste?

I forbindelse med Stortingets behandling av Kvotemeldinga, har Kystopprøret sendt åpent brev til samtlige partiledere, med flere spørsmål. Les brevet her. I dag, tirsdag 28. april 2020, fikk vi andre svar og fra partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes. Tusen takk for hilsen og et godt svar.

Det første svaret kom fra Audun Lysbakken, partileder i SV. Les hans svar her.

Svaret fra partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes

Hei,

Takk for sist, og tusen takk for den viktige jobben dere gjør for å sørge for en demokratisk behandling av kvotemeldinga. Fisken tilhører folket, og Rødt kjemper denne kampen sammen med dere langs hele kysten.

Kan dere med hånda på hjertet si at det er rett tidspunkt å behandle kvotemeldinga nå?

Kvotemeldinga må utsettes til vi har behandla riksrevisjonens rapport. Det forslaget kommer vi til å stille i Stortinget. Kvotemeldinga er full av masse forslag som hver for seg kanskje ikke ser så farlige ut for et utrent øye, men til sammen blir alle forslagene til en massiv endring av norsk fiskeripolitikk. Vi må først se på Riksrevisjonens vurderinger av fiskeripolitikken før vi utformer ny politikk. Og vi må høre på dem som står i dette, dere, når kravet om utsettelse kommer for å sikre en demokratisk behandling.

Hvorfor vil dere ikke vente til høsten? Er ikke riksrevisjonens vurderinger verdt å vektlegge?

Rødt vil vente til høsten, etter Riksrevisjonens rapport er behandla. Høyresida prøver med sitt knappe flertall å tvinge kvotemeldinga gjennom nå, for å kjøre gjennom endringer til trålernes fordel, uten en ordentlig og demokratisk behandling av kvotemeldinga. Det er uaktuelt for oss.

Kjemp videre, vi er med i kampen!

Bjørnar Moxnes

På kaia må man! Kystopprørets Eva Lisa Robertsen, Randi Sjølie og Jens Ingvald Olsen fra Rødt i Finnmark og Troms. Til høyre Kystopprørets Frank Cato Lahti. 18. november 2019.
Arne Pedersen leder i Norges Kystfiskarlag, er en mann verdt å lytte til. Her i møte med Kystopprøret og leder i Rødt Bjørnar Moxnes. 18. november 2019.
Alle partilederne som har besøkt Kystopprøret har fått hver sin høtt. Med den følger både oppgave og ansvar. Leder i Rødt, Bjørnar Moxnes, besøkte Kystopprøret 18. november 2019.

Nå spør vi - Hvem blir neste partileder som svarer oss på våre spørsmål?

  • Kan dere med hånda på hjertet si at det er rett tidspunkt å behandle kvotemeldinga nå?
  • Hvorfor vil dere ikke vente til høsten? Er ikke riksrevisjonens vurderinger verdt å vektlegge?
Kystopprøret flagg
Vårt flagg vil vaie til seieren er i havn - kysten og Norges fremtid. Tegnet av HegeStrek. Kystopprørets symbol er gitt i gave til vår felles kamp, av kunstneren Pøbel.
Del på sosiale medier